Kérdés:
Miért készítették Molly Single -t?
magnattic
2014-05-13 20:08:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Coen Brothers 1996-os "Fargo" című filmjének 2014-es televíziós adaptációjában az egyik főszereplő, Molly Solverson női rendőr egy furcsa bűncselekmény-sorozatot vizsgál egy minnesotai kisvárosban.

Míg a tévéműsor sok tekintetben eltér a filmtől, mind cselekményben, mind karakterben, Molly karaktere egyértelműen Marge Gunderson adaptációja a filmből. Mindketten női rendőrök, ügyes nyomozók és nagyon barátságosak. Mindkettő vezeti a nyomozást.

Vannak azonban néhány jelentős különbség, és ezek közül az egyik leginkább rám néz:

Míg Marge a filmből terhes és izgalmas, de tartalmas házasság a férjével, Norm, Molly-val a tévéműsorból egyedülálló.

Marge and her husband Norm Marge és Norm izgalmas reggelit fogyaszthat!

Látva, hogy az egyszerű , a hagyományos élet, amelyet Marge vezet a filmben (legalábbis az én értelmezésem szerint) a film egyik fő pontja, mert szembeállítja Jerry Lundegaard kapzsiságát és elégedetlenségét, a bűncselekményeket elindító autóeladót, vajon miért volt ez teljesen megváltozott a tévéműsorban.

Mi az oka annak, hogy a tévéműsor készítői drasztikusan megváltoztatták Marge / Molly hátterét?

Talán akartak hogy más fókuszt / morált állítson be a műsorban? Marge személyes élete egyszerűen túl unalmas volt egy hosszú futó tévéműsorhoz? Egyszerűen megváltoztatták, hogy a karakter saját legyen?

The TV series is a sequel (19 years later?), not an adaptation. Like many sequels it repeats and even expands some of the same themes. and the producers are the same.
Kettő válaszokat:
rbsite
2014-05-13 21:12:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Vulture Matt Zoller Seitz a műsort átjáró "ugyanazon / más" hangulatról beszél a pilot epizód áttekintésében:

Kereshetne egyet -minden összefüggés a film és a műsor között, de amint talál egy olyat, amely közeli érzésnek érzi magát, a sorozat készítője, Noah Hawley megszakítja a kapcsolatot. A Frances McDormand által játszott terhes tisztet először két karakterre osztották, egy seriffre, akit Bob Odenkirk játszott, és helyettesére, egy gung-ho járőrnőre (Allison Tolman, az egyik legjobb, a semmiből fellépő leletekre). életemben kritikusként), de a pilóta végére örömmel veszi észre, hogy a szkript teljesen máshova megy.

...

[A pilóta] ... olyan hangnemet alakít ki, amelyet Coen-esque-nek lehetne nevezni, de ezt szervesen, oly módon, hogy biztosítson arról, hogy ez a saját dolga lesz. A következő három epizód fokozatosan furcsább, erősebb és eredetibb lesz, olyan mértékben, hogy elfelejti mérni ezt a Fargót névadójával, vagy a Coens bármelyik mestermunkájával szemben.

Jó olvasmány, ami arra utal, hogy Hawley alkotó mindenképpen megpróbálja megkülönböztetni szereplőit a filmtől. Mindegyik ismerős érzést vált ki, majd felforgatja az elvárásokat. Molly esetében az az erőteljes, okos női helyettes ... de szükségszerűen egyedülálló és gyermektelen, hogy megkülönböztesse őt saját személyeként, és nem Margie-klónként, legalábbis fizikailag.

Továbbá:

Az "Eating the Blame" (1. évad, 4. rész, wiki) megalapozza a világ folytonosságát azáltal, hogy Oliver Platt Stavrosa felfedezi a Steve Buscemi Carl által eltemetett pénzt.

Ha a Fargo a tévéműsor 19 évvel a film Fargo után zajlik, akkor még értelmesebb, ha a szereplők különböznek egymástól.

Ez több mint tiszteletadás, de nem egészen újraindítás vagy újragondolás. Majdnem folytatás.

Silver Bebs
2017-01-16 19:55:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lehet, hogy téved, ha azt gondolja, hogy "Molly egyértelműen Marge Gunderson adaptációja a filmből". Noah Hawley nem annyira nyilvánvalóvá kívánta tenni, hogy Molly adaptált Marge.

Ebből a Noah Hawley interjúból.

És aztán, mint „Marge” -ig és „Molly-ig” tudtam, hogy ha „Mollyval” kezdem a show-t rendőrfőkapitányként, mindenki közvetlenül összehasonlítja Frances McDormand-ot, és ezt senki sem élheti túl, mert tehát Oscar-díjas és ikonikus. Szóval bebújtam „Mollyval” az oldalsó ajtón. Létrehoztam a „Vern” -t, és terhes feleséget adtam neki, és gondoltam, hogy a közönség jól fog menni, jaj, látom, mit csinálnak, csak ezt váltották, és most a feleség terhes, de babát szül, és aztán megölöm, és „Mollyt” oldalsó kapuként mutatták be az oldalsó ajtón, így hirtelen csak a 2. epizódban veszed észre, hogy ő valójában a show sztárja, de ezen a ponton még nem ítélted meg Frances McDormand. Tehát véleményt alakított ki róla a teljesítménye és a mások teljesítménye alapján.


Továbbá Mollynak egyedülállónak kellett lennie, így nyitott lenne

szerelmi kapcsolat megindításához Gusszal.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...