Kérdés:
Hogy hívják ezt a típusú jelenetátmenetet?
Christina
2018-02-22 16:53:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tudja valaki azt a filmtechnikát, ahol több tárgy esik a kamera nézetébe, amely felfelé mutat és eltakarja az egész felvételt?

Konkrét példa ebben a klipben található A Örömtörténet - Öröm és gém 3: 03-kor.

Három válaszokat:
Tetsujin
2018-02-22 18:26:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Láthatatlan törlésnek vagy láthatatlan kivágásnak hívják.

Egy jelenetből származó objektumot vagy személyt használhat a teljes képernyő eltakarására, majd a felvételről egy másik jelenet kiderül.

Természetesen ez egy animációnál egyszerű, de a filmekben is használják, még a modern digitális szerkesztés előtt.

Van egy kedves cikk - Láthatatlan vágások: új trend a videoszerkesztésben - amely sokféle átmenetre kiterjed, beleértve a láthatatlan vágások összes változatát & törlőkendők.

Valóban egy kedves cikk nagyszerű példákkal. Köszönöm! Örülök, hogy megemlíti Hitchcock _Kötélét _, amely az első dolog jutott eszembe, amikor megláttam a kérdést.
Paulie_D
2018-02-22 18:25:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ez a Törlés egyik formája

A Wikipédiának van címe (de nem tudom, hogy ez tényleges iparági kifejezés )

Természetes törlőkendő

Átmeneti technika, amelyet laboratóriumi eljárás helyett a misen-scene egy eleme hajt végre . Egy karaktert vagy tárgyat a kamera lencséjéhez visznek, és a kép teljes elzárásával vagy elmosódásával eltüntetik a jelenetet.

A bezáródó ajtó gyakran természetes törlőként szolgál. A természetes törlést új jelenet követi. A frontális, farok nélküli átmenet egyfajta természetes törlés, amelyet az egyik jelenet befejezésére és egy másik felfedésére használnak

Araho
2018-02-22 21:14:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ugyanezt a technikát használják a műsorszórásban is, gyakran a sportban és a visszajátszásokba való be- vagy kikapcsoláskor. Ilyen módon "csípőnek" hívják.

Példa videóra

Itt egy grafikus repülést látunk , növekszik és mozog, hogy kitöltse a teljes képernyőt. Mivel a grafika teljes képernyős, a törlés vagy az átmenet a grafika mögött történik, és a tartalom akkor látható, amikor a grafika animálódik.

Igen, ez sajnálatos. Átírta a link létrehozását, mivel a "Nézd meg a Youtube-ban" gomb elveszítette a hivatkozás időbélyegét.
Az átmenet @6:36


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...