Kérdés:
Hogyan adják be az injekciókat anélkül, hogy színészek megsérülnének?
Gautam
2011-12-16 19:50:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Contagion című filmben Jennifer Ehle karaktere látható, aki injekciót ad magának.

Ez elgondolkodtatott: vajon a képernyőn végrehajtott injekciók valósak-e? Vajon a tűk valóban behatolnak-e a színészek bőrébe és húsába?

Ha nem (és valószínűtlennek tűnik), milyen technikákat használnak általában annak hamisítására? Van trükkfecskendőjük, hamis bőrük, CG?

Erre általános értelemben nehéz válaszolni. Néhány színész abszolút nem fogja megtenni, mások (Jackass) egyáltalán nem fogják átadni az esélyt.
A „Jackass” valóban kivételes eset, nem igazán mainstream film.
@GautamK "Nem igazán mainstream film"? Az USA-ban * abszolút * az. Három Jackass-film volt, 11,2 millió dollár, 72 millió dollár, 118 millió dollár bevétel származott a pénztárakból. És ez egy régóta népszerű tévéműsor volt azelőtt. Nem érdekel a Jackass egyik filmje sem, de mindenképpen mainstream.
Azt is érzem, hogy erre a kérdésre lehetetlen válaszolni. Valószínűleg többnyire valódi fecskendők, de kétlem, hogy bármelyik szereplő tényleges injekciókat kapna. Mindazonáltal lehetetlen általános nyilatkozatot tenni az összes filmről.
Az, hogy egy színész tényleges injekciót hajt végre, rendkívül veszélyes lehet, mivel véletlenül levegő befecskendezése a véráramba végzetes embólia kialakulásához vezethet.
@Laura: A statisztika rendben van, láttam mind a 3 Jackass-filmet, és néhány részt, De mégsem ez a szokásos mindennapi filmje, ez a ritka kivételes esetek egyike, erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy nem mainstream .
@Laura: Reméltem, hogy valamely iparági bennfentes képes lesz válaszolni, talán valaki, aki horrorfilmeken dolgozott.
@ChrisRasys: Ok, lehet, hogy a színészek nem saját maguk adják elő, lehet test kettős (orvosilag képzett ember). De továbbra is kérdés, hogy az injekció valós-e vagy sem?
Ez inkább az általános filmkészítéssel, mint a filmekkel kapcsolatos kérdés
Még mindig azt gondolom, hogy a kérdése hihetetlenül széles; senki nem beszélhet arról, hogy az összes filmben hogyan hajtják végre az injekciókat. Az emberek csak arra spekulálhatnak, hogy valószínűleg nem valódi injekciókról van szó. Szinte biztos, hogy semmivel sem injektálják a színészeket. Csak rugós fecskendők. És ha tudni akarja, hogyan működnek a rugós fecskendők, ez nem tűnik témának egy filmoldalon.
A fegyverek speciális fecskendőjének problémája a fehér cső.
@Laura Ez a kérdés semmiképpen sem "hihetetlenül széles". Valójában hihetetlenül konkrét. Egy konkrét támasz konkrét hatásáról kérdez. Tekintettel arra, hogy a film- és televíziós produkcióban használt kellék, ez a téma teljesen témája ennek a webhelynek (ami * egyértelműen szerepel a súgó részben ... http://movies.stackexchange.com/help/on-topic )
Röviden, a válasz "igen".
Hat válaszokat:
pully6
2011-12-18 21:00:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Emlékszem, hogy valamikor beszéltem egy sminkes művészrel egy filmkészletből. Rugós fecskendők voltak, ahol a tényleges tű visszahúzódott a fecskendő testébe. Így reális pucker-hatást kapnak, ahol a tű a bőrhöz nyomja.

Ok, a fecskendő rugóval van ellátva, lehet ilyen [http://www.smartsyringe.com/gen3.htm] De ha a fecskendő visszahúzódik, hogyan lehet beadni (nyomja meg a dugattyút)
Azt hittem volna, ha a tű végül átszúrja a bőrt, eltűnik a bugyuta.
@GautamK Lehet, hogy a dugattyúnak van egy apró lyuk a tűhöz?
Az igazán olcsóak közül sokan (kétlem, hogy nagy költségvetési filmekben használnák) csak papír vagy anyag van, amely ugyanolyan színű, mint a belsejébe beadandó folyadék. A dugattyú lenyomásakor ez az anyag egy fedél alatt felhajlik a fecskendő "üzleti végén". Csak egyszer láttam ezt kifejezetten egyszer, a Bottom egyik élő előadásának előadása során. Természetesen a folyadék hozzáadható a fecskendőhöz az utómunka során a CGI segítségével.
-1
MJ6
2012-07-08 09:24:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Késtem erről a megbeszélésről, de a Weapons Specialist Ltd. cég visszahúzható fecskendőket és mindenféle egyéb jó kelléket gyárt. A webhely tartalmaz egy videót a fecskendő működéséről.

Tablemaker
2011-12-16 21:52:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bár nincsenek hivatalos forrásaim, nem látom, hogy filmhez ténylegesen kapnának fecskendőket. Hamis, mint a legtöbb esetben, hogy CGI-vel csinálják-e (ami kissé túlsúlyosnak tűnik, ha van) trükkfecskendőkkel, vagy láttam már korábban, ahol csak elvágással jelzik a lövést.

cde
2016-11-26 01:30:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mindhárom technikát alkalmazzák.

  1. Hamis függelékek. Ezekben valódi tűt használhat. Gyakori, amikor a kérdéses függelék megváltozik, felrobban vagy bármi más. Minden gyakorlati hatás.

  2. CGI. Nagyobb produkcióknál ez életképes alternatíva lehet a kelléknek. A leggyakrabban mégis egy kellék és a CGI kombinációja lesz.

  3. De a leggyakoribb a speciális effektusok kellékei. Semmi sem veri a kezedben a szilárd támaszt.

Itt láthatja a tűt visszahúzva a fecskendőbe :

enter image description here

Barkács:

enter image description here

Steve White
2016-11-26 00:45:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az In The Shadows kellékei a www.intheshadows.ca. Minden szakszervezet nélküli produkcióban a színészt soha nem fogják kilyukasztani fecskendővel. A filmtápláló fecskendők 80 és 100 dollár között mozognak az alacsony kategóriájú termékek esetében, ahol a tű visszahúzódik, és 400 - 800 dollár között mozog, ahol a tű visszahúzódik, rugóval terhelt, és visszahúzódik, amikor a tűt kihúzzák a karból. Ezenkívül a High End rendelkezik egy második rendszerrel, ahol folyadékot lehet tölteni a tűbe (vérvétel, vagy bármilyen színű folyadék jön ki az idegenből), vagy injektálható folyadékot (átlátszó, heroin, lebegő részecskék stb.). Ezt a fecskendő oldalához csatlakoztatott 4 lábas tömlőn keresztül végezzük. A másik végén aljas hólyag van. A folyadék oda jut, amikor befecskendezik, vagy folyadék jön, ha folyadékot húznak a tűből. Egyedi kellékeket készítünk. A csúcskategóriás fecskendők elkészítéséhez azonban nagyon speciális anyagok és kivitelezés szükséges. Tehát megbízható beszállítóktól vásárolunk. Az egyik legjobb hatás az, ha tiszta folyadék (azaz heroin) van a fecskendőben. A hólyagban ezután vörös folyadék (vér) van, és a cső is tele van vérrel. A fecskendőt befecskendezik (a bőrhöz nyomják, és rugóval ellátott tű kerül a tengelybe), és egy kis vért vesznek a fecskendőbe, hogy megerősítsék, hogy megérintette az eret. Ez a közelkép a filmekkel foglalkozó üzletkötő. Ezután a fecskendőt lenyomva lőve a heroint (a tömlő végén lévő hólyagba). A lövés általában itt változik, mivel a speciális fecskendőt egy igazi (tompa) fecskendőre cserélik (egy másik támasz túl hosszú ahhoz, hogy beszéljünk róla). És egy kis filmragasztóval, amelyet a karban / lábban / bárhol hagynak, miközben a színész eltávolítja a gumiszalagot, hogy megkövezzen.

Remélem, ez segít. P.S. mint profi szakember soha nem javasolnám, hogy megpróbálja elkészíteni saját rugós tűjét. Soha nem akar kockára tenni egy színészt.

Az említett kellék képe vagy videója segítene ebben a válaszban.
Harper - Reinstate Monica
2020-03-23 00:52:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A tompa végek könnyen elérhetők a fecskendők számára. A normál fecskendő átlósan vágott az üreges tűn, nagyon élesre őrölve. A tompa négyzet alakú vágás és őrlés az éles élek lekerekítéséhez. Nem fog behatolni a bőrbe, hacsak nem használ olyan rendkívüli erőt, amely valószínűleg meghajlítja a tűt. Ezután megtöltheti a tű belsejét epoxival.

Ez a fecskendő könnyen módosítható úgy, hogy lefelé forgatja a dugattyút, hogy egy fehér hüvely illeszkedjen, az alját pedig epoxival lezárja, majd lyukat fúr a dugattyú tömítésén keresztül, így a folyadék felmegy a fehér hüvelybe. (Vagy fordítva). Ha egyszerűen megtenne, és a fehér hüvelynek nyitott felsőt adna, akkor könnyű lenne kitölteni / leereszteni, de egy színésznek ügyelnie kell arra, hogy a fecskendőt ne túl vízszintesen tartsa.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...