Kérdés:
A House Martell titokban Targaryen csapat?
Matthew Stevenson
2015-04-23 15:03:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tehát a Trónok játéka egyik évadában Ser Jorah Mormont elmondja Danynak, hogy "amikor Aegon Targaryen meghódította a hat királyságot, nem azért tette, mert joga volt. Megtette, mert tehette". Ez természetesen furcsának tűnt, tekintve, hogy hét királyság létezik. Később azonban azt hiszem, Oberyn közli, hogy Aegon nem tudta meghódítani Dornét, és önálló állam maradt, ezért vannak hercegeik és hercegnőik urak és hölgyek helyett. Van egy mondás a Martell-ház között, amely szerint "a vas trón az ezer kardból áll, és egyik sem Dorne-ból való". Az HBO YouTube sorozatában "Trónok harca: történelem és történelem". Azt mondják, hogy végül a Martell-ház két tagja jogdíjba ment, így egyesítette a birodalmat, azóta a Martell-házat a korona legközelebbi szövetségeseinek tartották. Tehát ez azt jelenti, hogy a dornishiak Dany mellé gyűlnének, ha átlépné a keskeny tengert?

Tapogasson könnyedén. Előre legyenek masszív spoilerek :)
Nem igazán vagyok benne biztos, hogy ez sok titok. Minden más ház nagyjából tudja, hol rejlik a Martell-ház hűsége.
Egy válasz:
kuhl
2015-04-23 16:05:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ennek megfelelő megválaszolásához spoilereket kell használni a könyvekből. (Szükség esetén frissíthetem válaszomat spoilerekkel, de feltételeztem, hogy mivel ez a TV-n és a filmeken szerepel, akkor műsorválaszt keres.) - Frissítve

Ezt elkerülve indokolt feltételezni, hogy a Targaryenekért gyűlnének. Dany sógornője Elia of Dorne volt (Oberyn és Doran Martell nővére), akit The Mountain megerőszakolt és megölt Robert lázadása alatt Tywin Lannister parancsára. Ez az oka annak, hogy Oberyn herceg elment a King's Landingbe, és ez a legfőbb oka annak, hogy meghalt.

Nyilvánvalóan emiatt a Martellák nem szeretik a Baratheonokat vagy a Lannistereket, ezért valószínűleg esélyt adnának arra, hogy csatlakozzanak egy erős vezetőhöz, aki legyőzheti ezeket a családokat, és segíthet nekik bosszút állni nővérükért.

Az alábbi könyv spoilerei:

Az utolsó könyv részletezi, hogy Doran Martell összeesküvést folytatott a Targaryen szimpatizánsaival, hogy megdöntse a Baratheon / Lannister szabályt. Van egy titkos szerződése, amely Dorne-t a Targaryen ügyhöz köti azáltal, hogy lányát, Arianne-t egy Aegonnak (Rhaegar Targaryen fia és Dany unokaöccse) valló fiúnak és fiának, Quentynnek Danyhez kötött házasságával kötik.

Íme két idézet a könyvekről erről:

"A bukásnál dolgoztam Tywin Lannisterről, attól a naptól kezdve, amikor Eliáról és gyermekeiről meséltek nekem. -Doran Martell herceg lányának, Arianne Martellnek.

és

"Nem vagyok vak és nem süket. Tudom, hogy valamennyien gyengének, rémültnek, gyengének hiszek. Apád jobban ismert. Oberyn mindig is a vipera volt. Halálos, veszélyes, kiszámíthatatlan. Senki sem mert taposni rajta. Én volt a fű. Kellemes, panaszos, édes illatú, minden szellőnél lengedezett. Ki fél a füvön járástól? De a fű elrejti a viperát ellenségei elől, és addig védi, amíg meg nem üt. "Doran Martell herceg a homokkígyókhoz

Igen, igen, nem spoilert kellett volna tenni az aljára, köszönöm figyelmét.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...